Are you looking for an answer to the topic “ev baklavası tarifi oktay usta“? We answer all your questions at the website https://ppa.aseanseafoodexpo.com in category: Top 749 tips update new. You will find the answer right below.
Table of Contents
Ev baklavası nasıl yapılır Malzemeler?
- 3 yumurta.
- 1 su bardağı süt.
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu.
- 1 yemek kaşığı sirke.
- Yarım çay kaşığı tuz.
- 6 su bardağı un (klasik su bardakları ile tam 6 bardak aldı ancak biraz az biraz fazla kullanabilirsiniz, ölçülerinize göre değişebilir)
Ev yapımı baklava nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. …
- Hamuru için süt hariç diğer malzemeleri bir kaba alın ve ılık sütü yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. …
- Hamuru minimum 15 dakika yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Baklava hamurunun içine neler konur?
- 5 su bardağı un.
- 1 su bardağı yoğurt.
- 1 su bardağı ılık süt.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke.
- Yarım çay kaşığı tuz.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 yumurta.
Ev yapımı baklava şerbeti nasıl yapılır?
- Tencere ocağa konulur.
- Evde baklava şerbeti hazırlanırken bir tepsi baklava için 4 bardak şeker ve 4 bardak su hazırlanır.
- Oda sıcaklığındaki içme suyu ve şeker tencereye eklenir.
- Bu karışım şeker eriyene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştırılır.
- Ocak orta ateşte açılır.
Baklavanın kıtır kıtır olması için ne yapmalıyız?
Baklavanın taş fırında 45 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Taş fırında pişiremeyecekseniz de, evinizdeki fırını önceden 160 derece ısıtıp baklavayı fırında 40 veya 45 dakika kadar pişirmeniz lezzetli, çıtır çıtır bir baklava elde etmenize yardımcı olacaktır.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Yufkasının inceliğini, dayanıklılığını ve lezzetini etkileyen en önemli malzemeler ise un, yumurta, nişasta, tuz ve asittir.
U.N
Un tatlılar için en önemli malzemelerinden biri, doğru un seçimi tatlınızın lezzetini büyük ölçüde etkileyecektir. Baklava yaparken ilk tercihiniz sert buğday unu kullanmak olmalı.
Yumurta
İyi açılmış bir hamur, iyi bir baklava demektir. Hamurun iyi açılması, arkası görünecek şekilde incecik olması için de içine yumurta eklemeniz çok önemli. Yumurtayı kesinlikle oda sıcaklığındayken kullanın. Oda sıcaklığındaki yumurta, baklavanıza lezzet katarken bir yandan da hamurun açarken yırtılmasını önleyecektir.
Nişasta
Baklava yaparken tercihiniz bugday nişastası olmalı. Mısır nişastası ise sütlü tatlılarda daha iyi bir sonuç almanızı sağlar. Kullandığınız nişastayı hamur katlarının arasında öbek öbek birakmamaya, iyice dağıtmaya özen gösterin.
doz
“Tatlı yapıyoruz, tuz nereden çıktı?” demeyin. Baklava hamuruna katacağınız tuz, Baklava hamurunun kıvamı için çok önemli. Hamura tuzunu ilave etmeyi unutmayın.
Limon suyu ya da sirke
Dışı çıtır çıtır bir baklava yapmak istiyorsanız hamur karışımına yarım limonun suyunu ya da birkaç damla sirkeyi katmayı unutmayın. Bu asitli malzemeler hamurun piştiği zaman gevrek olmasını sağlar.
Yufka
Hazırladığınız hamurdan elde edeceğiniz yufkaları olabildiğince açmaya özen gösterin. Baklavanızın lezzetinin yufkalarınızın inceliği ile doğru orantılı olacağını unutmayın.
Baklavanın iç harcının lezzetini ise tereyağı ve kullanılan kuru yemişler (ceviz, fındık, fıstık) doğrudan etkiler.
Tereyagi
Tereyağını bütün yufka katlarına sürün. Bu işlemi gerçekleştirirken her kat için boşluk birakmadan, tereyağını henüz sıcakken sürmeye özen gösterin. Bol tereyağı ile hazırlanan bir tepsi baklavanın lezzetine doyum olmaz.
İç malzemesi
Cevizli, findıklı veya fıstıklı baklava, hangisini hazırlıyor olursanız olun kullandığınız malzemelerin taze olmasına özen gösterin. Bayatlamış, acılaşmış, yağı çıkmış yemişlerle güzel baklava yapmanız mümkün değildir.
serbet
Baklava yufkası ve şerbet birbiri ile uyum içinde olmalı. Aksi takdirde baklavanızın kıvamı dilediğiniz gibi olmaz ve baklavanızın lezzeti de bozulabilir. Tatlınızın bir hamur yığınına dönmesini engellemek için bu püf noktalarına dikkat edin.
Çok katlı kalın bir baklava hazırladığınızda, şerbetinin kıvamı ne çok sıvı ne de çok koyu olmalı. Hazırladığınız Baklava daha az katlı ve ince ise şerbetinin kıvamını daha koyu tutmanız gerektiğini de unutmayın.
Şerbeti Baklavayla buluştururken, Baklavanın ılık veya soğumuş olması gerekir. Sıcak şerbet ve soğuk baklavanın buluşmasıyla ortaya çıtır çıtır, leziz bir baklava çıkacaktır.
Pişirme
Baklavanın çıtırlığını ve lezzetini etkileyen en önemli factörlerden biri de büyük bir özenle hazırladığınız tatlınızın nasıl pişirildiğidir. Lezzetli bir Baklava hazırlamak için imkanınız varsa taş fırın kullanın. Baklavanın taş fırında 45 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır.
Taş fırında pişiremeyecekseniz de, evinizdeki fırını önceden 160 derece ısıtıp baklavayı fırında 40 veya 45 dakika kadar pişirmeniz lezzetli, çıtır çıtır çılava yard elolatcır.
Bir tepsi baklava nasıl yapılır?
- Yumurtayı koyup çırpılır.
- Sıvı yağ koyulur süt koyulur. …
- Kabartma tozu da konur ve son olarak un koyulur yoğrulur.
- Sonra ilk önce küçük olarak 10 tane açılır sonra 10 tanesi üst üste koyularak açılır. …
- Hamur bitene kadar aynı şekilde açılır .
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Ev baklavası kaç kat olur?
40 kat yufka diye bir gelenek vardır baklava yapımında. Bunun için yufkaların aynı incelikte olması gerekir ancak aynı boyutta olması şart değildir. Parçalı olarak da atılır yufkalar tepsiye. Evlerde yapılanları 7’li ya da 14’lü de olur, olabilir.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Pek çoğunuz yollara düştü, soluğu ailesinin yanında aldı. Sevdikleriyle bir arada olacağı kısa tatilini en iyi şekilde, tatlı tatlı planladı. Tatli ya! Bayram demek, hele hele “Şeker Bayramı” demek adından da anlaşıldığı üzere tatlı demek. Aile fertlerinin neredeyse tamamının doldurduğu geniş sofralar demli sohbetlerin yanı sıra tatlıya da doyacak, günün yıldızı bir gelenek olan şerbetli tatlılar olacak demek.
Şerbetli tatlı demişken baklavanın ayrı bir yeri vardır kendi grubunda. Hatta “Baklava > Diğer Şerbetli Tatlılar” demek doğru olabilir. Anneanne ve babaannelerimizin tarifini ezbere bildiği, günler öncesinden hazırlıklarına başlanan, kat kat açılan yufkaları uğruna konu komşu toplaşılan baklavanın püf noktaları nelerdir?
Hamur hazırlığı, yufkasının inceliği, iç malzemesi, tereyağının ısısı ve kıvamı, şerbet hazırlığı derken pek çok aşaması vardır onun. Bir noktada yapılan küçük bir hata tüm tatlının keyfini kaçırabilir, tatlı yeme isteğinizi uzaklara götürebilir. Bu nedenle adım adım ilerlemekte ve sabırlı olmakta yarar var.
Hazırsanız başlıyoruz. Baklavanın emek dolu büyülü dünyasına hoş Geldiniz.
Sir perdesi aralanıyor bu bayram: Baklava hamuru nasıl hazırlanır?
Ev yapımı Baklava dediysek bir kere arkasına tutulan yazının okunur olduğu o Baklava yufkaları da tek tek elde açılacak demektir. Yok öyle marketten satın alınan hazır Baklava yufkalarını kullanmak. Yalanci Baklava o. Biz gerçeğini hazırlayacağız bu bayram.
Şunu söylemeden geçmeyelim: Baklava hamuru hazırlamak ve doğru şekilde açmak bir sanat, bir gelenektir. Defalarca denemek, yanılmak ve çekirdekten yetişmek bu işin harcında vardır. Olması gereken de budur. İşin profesyonelleri olan baklava ustaları karşısında saygıyla eğilip iyi bir baklavanın püf noktaları üzerinden geçelim. Geçelim ki mümkün olduğunca az hata yapıp kusursuza yakın ev yapımı baklavalar hazırlayabilelim.
İşin sırrı unda. Baklava hamuru sert bugday unundan hazırlanacak. Evet yoğrulması daha zor olacak belki, çabucak katılaşacak hamur ama esnete esnete, dinlene dinlene dikkatli bir şekilde açılacak.
Tariflere sadık kalmak esas olsa da kullandığınız unun üçte birinden çok az miktarda su, tuz ve ortalama üç adet yumurtayla tutulacak hamur. İçten dışa doğru yoğrulacak. Mümkunse mermer bir tezgah ya da düz tahta bir zemin üzerinde yapılacak bu islem.
Babaannelerinizin yer sofralarını hatırlayın. Malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat edilecek. Yoğurma sırasında eller arada ıslatılacak ve hamurun kurumasına izin verilmeyecek.
Avuç içiyle bastırıp ileri geri hareketlerle uzunlamasına yoğrulan hamur, ortaya doğru katlanıp üzerine nemli bir bez kapatıldıktan sonra dinlenecek bir tur. Yaklaşık 15-20 Dakika. Please me? Hayır.
Dinlenen hamur yeniden ele alınacak, iki elin avuç içleriyle bastıra bastıra, özlene özlene yeniden açılacak. Katlanacak, hop üzerine nemli bir bez atılıp aynı süre zarfında yeniden dinlenmeye alınacak.
Hatta bu islem sabır ve alın teriyle iki kez daha yapılacak. Anladınız mı şimdi anlı şanlı, çekirdekten yetişme baklava ustalarının değerini? Böyle elde edilir profesyonel bir baklava hamuru, siz evlerinizde sadece bir ya da iki kez dinlendirseniz de imalathanelerde bu islemler uygulanır. İnce bir silindir halini alan hamur iki parmak kalınlığında eşit bezelere ayrılır. Böylelikle mayasız ve kabartma tozsuz bir hamurun piştiğinde kat kat kabardığına şahit olunur.
İşte o büyülü dakikalar: Baklava yufkası nasıl açılır?
Tec beet bu aşamada değerlidir, ak koyun kara koyun kendini belli eder. Eciş bücüş yufkalar havada ucuşur ilk seferde, alın teriyle açılan yufkalar delinir ama unutmayın böyle böyle yol alınır.
Sağ kolunuz buğday nişastası bu aşamada, önceden alın onu yamacınıza. Mısır nişastasını izne çıkarın, onu muhallebi tarifinde kullanırsınız. Sıkmayın onu, puf puf dursun yanınızda. Temiz ve sık killı bir mutfak fırçası bulundurun. 3-2-1, derin bir nefes alın (Verin tabii onu dışarı, dikkat nişastalar uçuşmasın, temizlik de tarife dahildir. Saygılar).
Dinlendirdiğiniz hamur bezelerini hafifçe nişastalayın. Bu arada nişastayı hamurların üzerine pufkurur gibi serpin. Yani nasıl anlatsak, avuç içinize sıkmadan aldığınız nişasta elinizden kaçsın ve toz bulutu gibi ipeksi bir şekilde süzülsün. Öbek öbek düşüp benek benek kalmasın hamurların üzerinde. Ha oldu da böyle bir iş kazası yaşadınız. Hemen yüz fırça darbesi. Fazla nişastalar kenara.
Evet nerede kalmıştık. Hamur bezelerini tezgah üzerinde avuç içinizde yuvarlayarak döndürün. Sonrasında hafifçe bastırın onları, her Birine aynı işlemi tek tek uygulayın. Kenarlarda kalan nişastaları fırça yardımıyla temizleyip üst üste dizin. Hafif nemli bir bez ve sevginizle kuşatıp 15-20 dakika kadar dinlendirin.
Sonrasında merdane ile teker teker, ağırlıklı olarak kenar kısımlarına bastıra bastıra bir tabak büyüklüğünde açın. Üzerlerine nişasta serpin, fazlasını alın. 8’erli, 10’lu gruplar halinde üst üste istifleyin. Nemli bir bez kapatıp 30-45 dakika arasında dinlendirin. Dinlenecek açılacak, dinlenecek açılacak.
Ustalık kısmı vakti, duydunuz zilin sesini. Dinlenen ve belli bir büyüklüğe gelene kadar açılan hamurlar tek tek alınır tezgaha, üzeri yeterince nişastalanır. Avuç içiyle uç kısımlara bastıra bastıra yassılaştırılır hamur. Daha sonra merdane yardımıyla ince değil maksimum düzeyde, olabildiğine incecik açılır (kopya vermek gerekirse; hamurlar yırtılmayacak ve arkasına bir gazete sayfası tutulduğunda yazı okunacak, kolaylıklar dileyelim).
Sıra oklavada, merdane kenarda şimdi. Hazırlanan yufkaları tek tek oklavaya sarın sonra. Aralarını nişastalayın. Oklavayı iki kenarından tutup tezgah üzerinde silindir gibi ileri geri hareketlerle yuvarlayın. Teker teker tezgaha serip nişasta püskürtün üzerlerine. Sonra bir çırpıda oklava sarıp tezgah üzerinde ileri geri hareketlerle büyütün yufkaları. Bu islemi iki kez daha tekrarlayın. Her sarışta en alttaki üç yufkayı en üste getirerek yufkaların hepsinin aynı incelikte olmasını sağlayın. Böylelikle çapı 100 cm.’i bulan gazete kağıdı inceliğinde yufkalar elde edin.
Dediğimiz gibi amaç işin inceliğini ve profesyonel bakış açısını öğrenmek. Bir Baklava ustası değilsiniz, değiliz. Evinizde Baklava hazırlarken açabildiğiniz kadar ince açın yufkaları, tepsiye yerleştirme aşamasında okuyacaksınız yeter ki ince olsunlar parça parça da dizilirler, hiç sorun değil. Ayrıca profesyonelce açılmış yufkalara nazaran daha kalın açılmış ev yapımı yufakalar için de şerbet püfü paylaşacağız. Panic Yok.
Şerbetli tatlıda kullanılan yağ daha da önemli: Duymayanlar sade yağ ile tanışsın
Sade yağ denilen aslında tereyağ. Ama nasıl tereyağı? Görmüş ve geçirmiş, ne istediğini bilen, kusursuz bir yağ diyebiliriz onun için. Kısık ateşte eritilen tereyağın yüzeyine çıkan ayran ya da süt köpüğü denilen (aslında adı “kazein” olan) beyaz kısımları itinayla alınır. Bunlar cöptür. Altın sarısı renkte berrak bir yağ kalır geriye. Aslında esas olarak pilavdan tatlıya bu yağ kullanılmalıdır mutfaklarda, sağlık için daha yararlıdır. Mideniz yanmaz sonrasinda.
Mümkünse kalitesinden emin olunan koyun ve keçi sütünden elde edilen yayla tereyağı seçilecek, kullanılacak yağ ne çok kaynar ne de soğuk olacak yufka katlarıyla buluştuğunda. Ince ince serpiştirilecek yufkalara, bir fırça yardımıyla silkelenecek. Bir tepsi Baklava yapımında ortalama 250-300 grams Kullanılacak (Yaz bunları bir kenara ayrıca, iyice kazınsın akla).
Sade yağ kullanılmazsa baklava yapımında, dikkat edin küçük siyah tanecikler oluşur yufka katları üzerinde. Acı bir tat kalır damakta. O beyaz sut köpükleri pişirme esnasında yanar çünkü yufkalar üzerine yapışır kalır. Bu kadar emek olan bir tatlıda kıymayın ona, az daha sıkın dişinizi. Hayal edin o tazecik baklavanın “hışşş” sesini.
İç harçta malzeme seçimi: Baklavaya adını verecek iç harç kalite kokacak
Fıstıklı, cevizli, findıklı. Hatta üçlü Baklava. Malzemeden kaçıp kaçak kat çıkmak yok öyle. Fıstıklı diye kurutulmuş bezelye kullanan işletmeleri anmıyoruz Galle. Baklava dediğin mis gibi yayla tereyağı kokacak, fıstığı baştan çıkaracak.
Antep, Mardin ve Urfa yöresinden mevsiminde toplanmış kendi küçük, marifeti büyük ve içi yemyeşil boz fıstık tercih edilecek. Ceviz taze ve sut cevizi olacak. Fındık en irisinden ve file. Fındık demişken akla düştü bir “Sütlü Nuriye”. Neyse efendim, fıstık ve ceviz içi iri çekilecek. BOL BOL kullanılacak. Ara kat pıtır pıtır serpiştirilen fıstık içleriyle kaplanacak.
Bu yüzdendir ki dışarıdan aldığınız sağlığınızı duşünen Baklavanın kilogram fiyatı pahalı olacak.
Toparlanıyoruz: Onca malzemenin bir araya gelmesi de bir sanat
Şimdi hızlıca bir toparlarsak ne yaptık biz? Baklavalik sarı, sert bugday unu kullandık. Yumurta ekledik hamura kolay açılsın ve yırtılmasın diye yufkalar. Bugday nişastası neydi? En sevdiğimizdi. Serptik onu yufkalara, dinlendirdik. Açtıkça açtık onları, olabilecekleri maksimum incelikte hem de. Kaliteli iç malzeme seçtik, yöresinde ve mevsiminde toplanmış. Tereyağını sade yağ haline getirdik. Bu Arada Saatler Ilerledi, Bayrama az Kaldı. Vallahi superiz. Sıra Geldi Fırına Gidecek bu kompozisyonun sonuç bölümünü yazmaya. Şerbet hazırlığı da işin imzası.
40 kat yufka diye bir gelenek vardır baklava yapımında. Bunun için yufkaların aynı incelikte olması gerekir ancak aynı boyutta olması şart değildir. Parçalı olarak da atılır yufkalar tepsiye. Evlerde yapılanları 7’li ya da 14’lü de olur, olabilir. Kaçmayın hemen. Burada önemli bir püf nokta var. Hazır mısınız?
Tereyağıyla yağlanmış ortalama 40 cm. capinda ya da 30×40 cm. dikdörtgen bir tepsi alınır ortaya. İncecik açılmış, fazla nişastası alınmış yufkalar bir bir atılır tepsiye. Puf geliyor, sıkı durun. Yufka aralarına bir fırça yardımıyla sade yağ serpilir, (fırçayı yağlayıp tepsinin üzerinde silkelemeniz yeter) yufkalar öyle bir atılır ki araya hava girer. Üzerine bastırılmaz. Kat aralarına giren hava ve tereyağ baklavanın pişirme esnasında kat kat ayrılmasını çıtır çıtır olmasını sağlar.
Ortalama 15 kat yufka serilir. Sonrasında araya bolca iç malzeme gelir. Öyle ki altta kalan yufkalar gözükmez. Sonra aynı havalı ve yağlı teknikle yine serilir bir 15 kat yufka. Diyorsunuz ki kaldi 10 kat yufka. O en muntazam şekilde açılmış yufkalar daha bir itinalı serilir tepsiye, kapak görevi görür. Tüm lezzeti sarar, ismine “nişan yufkası” derler.
Yufkaların tepsi dışına taşan kenar kısımları keskin bir biçak yardımıyla tepsinin alt kısmına doğru yedirilir dikkatli bir şekilde. Tepsi hafif sallana sallana kesilir o kırk kat yufka, dilimlenir baklava. Sade yağ gezdirilir üzerine bolca, yağ kaynar değil ama sıcak olmalıdır, onu belirtmiştik. Önceden ısıtılmış 160 derece taş fırında 40-45 dakika kadar pişirilir. Ustasının elinden böyle yapılır tepsi tepsi baklava.
Baklava hamuruna kabartma tozu katılır mı?
Püf Noktalarıyla Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt. Yarım çay kaşığı tuz. 1 paket kabartma tozu.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
4 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
9 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 800.000’den fazla denmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Ev baklavası kaç saatte pişer?
– Baklava önceden ısıtılan 160 veya 180 derece fırında üzeri kızarana dek 40 ile 45 dakika boyunca pişirilmelidir.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Baklava kaç derecede kaç dakikada pişer?
Baklavanın pişirilmesi adına, evdeki fırını önceden 160 derecede ısıtmak gerekir. Ardından Baklava 40 ile 45 dakika arasında pişirmek yeterli olacaktır. Bu şekilde çıtır ve lezzetli baklavanın elde edilmesi mümkünür.
Ev yapımı baklava nasıl yapılır?
Ev yapımı baklava için yapılması gerekenler;
– Un, derin bir kap içerisine aktarılmalıdır. Unun orta bölümü parmaklar yardımıyla havuz gibi açılmalıdır.
– Açılan bölüme yumurta, tuz, ayçiçek yağı, süt, sirke ve kabartma tozu ilavesi yapılmalıdır.
– Bütün malzeme yavaşça karıştırılarak un ile birleştirilmeli ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanmalıdır. Hazırlanan hamur, üstü nemli bezle kapatılarak oda sıcaklığında bir saat dinlendirilmelidir.
– Dinlenmiş hamur, yirmi eş parçaya ayrılmalı ve tezgah üzerinde yuvarlanmalıdır.
– Unlanmış olan tezgahın üzerine, you hamur bezesi arzu edilen büyüklükte açılmalıdır.
– Arasına mısır nişastası serpilen ve açılan hamurlar üst üste dizilmelidir. Ardından oklava desteğiyle ince ince açmaya devam edilmelidir.
– Yufka katlarının arasının yağlanması adına tereyağı, küçük bir tencere içerisinde kısık ateşle eritilmelidir.
– Fırın tepsisinin tabanı eritilen tereyağıyla yağlanmalıdır. Açılan yufkaların en düzgün olanlarından iki adetini baklavanın altı ve üstü için ayrılmalıdır.
– Kalan yufkaların araları tereyağıyla yağlayarak fırın tepsisinde üst üste gelecek şekilde dizilmelidir. İnce çekilen fıstığı veya ceviz içini baklavanın orta katına eşit biçimde serpiştirmek gerekir. diğer tüm yufkalar için aynı işlem yapılmalıdır. Yufkaların kenar bölümüleri, bıçak ucu desteğiyle tepsinin old bölümüne ittirilmelidir.
– Baklava, there bir şekilde dilimlenmelidir. Kalan tereyağı, bir fırça yardımıyla baklava üstüne sürülmelidir.
– Baklava önceden ısıtılan 160 veya 180 derece fırında üzeri kızarana dek 40 ile 45 dakika boyunca pişirilmelidir.
– Baklava şerbeti, Baklava pişene dek hazırlanmalıdır.
– Fırından alınan sıcak baklava üstüne bir kepçe desteğiyle sıcak şerbet azar azar ilave edilmeli ve baklavanın içine çekmesi beklenmelidir. Şerbeti çeken Baklava, dilimlenmiş bir şekilde servis edilmeye hazırdır.
Ev yapımı Baklava şerbeti nasıl yapılır?
Ev yapımı baklavanın yapılışı kadar şerbetinin de yapımı, baklavanın lezzeti açısından oldukça önemlidir. Bununla beraber Baklava şerbetinin tutması adına okurlara ev yapımı Baklava şerbeti tarifi vermek faydalı olacaktır. Ev yapımı Baklava şerbeti için;
– Bir tepsi Baklava için hazırlanacak şerbet adına 3.5 bardak su ve 3.5 bardak şeker, bir tencere içerisine alınır. Suyun oda sıcaklığında olması gereklidir.
– Karışım ocağa alınarak, şeker eriyene kadar kaşım yardımıyla karıştırılır.
– Şerbet kaynamaya başlayınca, orta ateşteki ocağın ısısı düşürülerek kıvam alıncaya dek yaklaşık olarak 15 dakika kadar kaynatılır.
– Şerbet ocaktan almadan önce 5 damla limon suyu ilavesi yapılmalıdır.
Baklava yapımı için malzemeler
Yufkası için;
– 5 su bardağı kadar un,
– 3 Tan Yumurta,
– 1 su bardağı ayçiçek yağı,
– 1 su bardağı sut,
– Yarım çay kaşığı tuz,
– 1 tatlı kaşığı sirke,
– 1 packet of Kabartma Tozu.
Yufkanın açılması ve ara katı için;
– 250 grams of Eritilmiş Tereyağı,
– 3 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı,
– 1.5 su bardağı mısır nişastası.
Serbet için;
– 3.5 su bardağı su,
– 3.5 su bardağı toz şeker,
– Yarım tatlı kaşığı limon suyu.
Servisi için;
– Yarım su bardağı toz Antep fıstığı.
Baklavanın şekerlenmemesi için yapılması gerekenler
Bazı durumlarsa baklavanın şekerlenmesi mümkün olabilir. Bunun oluşmaması adına, yufkaların ince ve taze olmasına özen göstermek gerekir. Bununla beraber şerbet hazırlanırken bütün şekerin erimesi oldukça önemlidir. Çok koyu veya çok sıvı kıvamlı bir şerbet yerine, kıvamı yerinde bir şerbet hazırlanmalıdır. Şerbet içerisine de limon tuzu ya da limon suyu ilavesi yapmak gerekir. Bu şekilde Baklavanın şekerlenmesini önlemek mümkün olabilir.
Baklava yapmanın püf noktaları nelerdir?
Klasik baklava hamurunda un, yumurta, su, tereyağı gibi malzemeler olur. Hamurun en önemli püf noktası ise içerisine sirke ilave etmek. Sirke ilavesiyle baklavalar o kıyır kıyır dokusunu daha kolay kazanır ve şekerlenmez. Ev yapımı baklavanın yine lezzetini arttırmak için içerisine yoğurt ve süt de ekleyebilirsiniz.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Ev yapımı baklavanın püf noktaları
İşin en önemli kısmını anlatmaya başlayalım. Evet, son zamanlarda hazırları da satılıyor ama el açmasının keyfi çok başka! Evde kendi baklavasını yapacaklar için baklava hamurunun olmazsa olmaz malzemelerinden bahsedelim. Baklava hamuruna maya ya da kabartma tozu konmaz. Classic Baklava hamurunda un, yumurta, su, tereyağı gibi malzemeler olur. Hamurun en önemli püf noktası ise içerisine sirke ilave etmek. Sirke ilavesiyle baklavalar o kıyır kıyır dokusunu daha kolay kazanır ve şekerlenmez. Ev yapımı baklavanın yine lezzetini arttırmak için içerisine yoğurt ve süt de ekleyebilirsiniz. Tabi bu kısmı isteğe bağlı. Hamur biraz sert olacağı için bezeleri açmak için mutlaka nişasta kullanmak da bir diğer püf noktası. Evde kurumayan, tam kıvamında, incecik Baklava hamuru yapmak isteyenlere şuradan alalım: Ustalarını Bile Kıskandıracak Püf Noktalarıyla: Baklava Hamuru Nasıl Yapılır?
Hamurları da açtıktan sonra sıra Geldi tepsiye dizmeye ve iç harçla buluşturmaya. Tepsiye dizmeden önce tereyağını eritip üzerinde oluşan köpüklerini almayı unutmayın. Tereyağının köpüklü kısmını baklavaya sürerseniz ya da üzerine gezdirirseniz çok kolay yanmasına neden olabilirsiniz. İstediğiniz altın sarısı şahane rengi sağlamak için bu aşama oldukça önemli. Yine Baklavanın tabana yapışmaması için tepsinin tabanını bir fırça yardımıyla mutlaka yağlamanızı öneririz. Arkasından İlk Baklava yufkanızı serin ve katların arasına tereyağı sürün. Beze sayınızın yarısına Geldiğinizde (örneğin 40 kat baklavalık yufkanız var 20.yufkayı serdiniz, bu şekilde düşünebilirsiniz) ortasına fıstık ya da cevizinizi serin. Fıstıklı baklava yapacaksanız önerimiz hem file hem de toz Antep fıstığını birlikte kullanmanız. Ardından geriye kalan katları yine aralarına yağ sürerek dizin. Şekil verme aşamasında cetvel yardımıyla dilimler belirlemenizi öneririz.
Baklavanızın pişirme aşamasına Geldi sıra. Pişirmeden önce üzerine eritilmiş ve üzerindeki köpükleri alınmış aynı zamanda da oda sıcaklığında dinlendirilmiş tereyağından gezdirin. Ardından önceden ısıtılmış sıcak bir fırına verin. Isının içerisine işlemesi için 195 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Sonrasında 180 dereceye düşererek ortalama 30 dakika kadar pişirmeye birakın. Üzeri kızardığında fırından alın.
Sıra Geldi en önemli şerbet hazırlığına. Baklavanın şerbetini hazırlarken tepsinizin ölçüsü oldukça önemli. Eğer orta boy bir tepsi kullanıyorsanız 3 bardak şekere 3 bardak su ilave ederek şerbetinizi hazırlayın. Burada oran bir su bardağı şekere bir su bardağı su şeklinde olmalı. 1’e 1 ölçü kullanmanız oldukça önemli. Diğer şerbetli tatlılara nazaran daha yoğun bir şerbet hazırlamak gerekiyor.
Yine Baklavanın şerbetini dökme aşaması da Baklavanın hamurlaşmaması için kritik noktalardan biri. Baklavanız sıcak şerbetiniz de sıcak olmalı. Baklava şerbetiyle ilgili bilmeniz gereken diğer tüm detaylar için sizi şuradan alalım: Şekerlenmesin, Nefis Olsun: Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır? Ne Zaman Konur?
Kabartma tozu olmadan baklava olur mu?
son olarak, baklavanın içine yoğurt, süt, yumurta, kabartma tozu konulmaz; çünkü baklava börek değildir. yaprakları yapışmaması için nişastayla açılır, yapraklar yeteri kadar ince değilse börekten farkı olmaz. bunu da başta aramızdaki baklava ile.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Baklava da yumurta var mı?
Baklava yufkası incecik açılmalı, içine esnek ve dayanıklı olması için yumurta, piştiği zaman gevrek olması için de limon ya da sirke eklenmeli. Yumurta eklediğiniz hamur daha kolay açılır, açarken yırtılmaz. Aynı zamanda yumurta baklava hamuruna lezzet de katar.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Baklava yufkası incecik açılmalı, içine esnek ve dayanıklı olması için yumurta, piştiği zaman gevrek olması için de limon ya da sirke eklenmeli.
Yumurta eklediğiniz hamur daha kolay açılır, açarken yırtılmaz. Aynı zamanda yumurta baklava hamuruna lezzet de katar. Hamura ekleyeceğiniz yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Elbette tüm hamur işlerinde olduğu gibi un baklava hamurunda da çok önemlidir. En iyi sonucu sert buğday unu kullanarak alırsınız. Hamuru açarken kullanacağınız nişasta da buğday nişastası olmalı.
En iyi baklava şerbeti nasıl olur?
Orta boy bir tepsi baklava için en uygun şerbet 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı sudan hazırlanan bir şerbet oluyor. Daha büyük bir tepside şerbetinizi hazırlıyorsanız 1 bardak daha arttırarak 4 su bardağı toz şekere 4 su bardağı su şeklinde de yapabilirsiniz.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Tüm püf noktaları bizden, hazırlaması sizden.
Baklava şerbeti nasıl yapılır? Kıvamı nasıl olmalıdır?
Orta boy bir tepsi baklava için en uygun şerbet 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı sudan hazırlanan bir şerbet oluyor. Daha büyük bir tepside şerbetinizi hazırlıyorsanız 1 bardak daha arttırarak 4 su bardağı toz şekere 4 su bardağı su şeklinde de yapabilirsiniz. Şerbeti hazırlamak için bir tencere su ve şekerinizi alıp güzelce karıştırarak, orta ateşte şekerin erimesini sağlayarak karıştırın. Güzelce kaynaıp kıvam alınca içerisine mutlaka 4-5 damla limon suyu ilave ederek yeniden kaynamaya birakın. Şerbetiniz kaşıktan kesik kesik değil de incecik bir ip şeklinde akıyorsa şerbetiniz hazır demektir. Bu nefis kıvamdaki şerbeti ocaktan işte o kıvama gelince alabilirisiniz.
Baklava Şekerlenmemesi için ne yapmak lazım?
Baklavanın şekerlenmemesi için yufkaların taze ve incecik olmasına özen gösterin. Şerbetini hazırlarken tüm şekerin erimesine dikkat edin. Çok sıvı ya da çok koyu kıvamlı bir şerbet değil, kıvamlı bir şerbet hazırlayın. Şerbetin içerisine limon tuzu ya da limon ilave edin.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Türk tatlıları denilince başı çeken bu lezzet harikası, gerek şerbeti gerekse yufkalarının inceliği olsun oldukça hassas bir tatlı aslında. Yufkası biraz kalın olsa, şerbetinin kıvamı bir şaşsa işler çok değişiyor. Bunun en üzücü sonuçlarından biri de baklavanın şekerlenmesi pek tabi. Baklavanız şerbetle buluştuktan sonra ya da birkaç gün içerisinde şekerleniyorsa dikkat etmeniz gerekenler var demektir.
Şekerlenen Baklavanın da bir çözümü var.
Baklava neden şekerlenir? Baklavanın şekerlenmemesi için ne yapmalı?
Söz konusu baklava olduğunda özellikle şerbeti ve yufkaları büyük önem taşıyor. Şerbeti uygun şartlarda olmadığında, yufkaları çok kalın olduğunda şekerlenme problemlerinin de önü açılmış oluyor. Baklavanızın yufkaları çok kalınsa içerisine çok fazla şerbet çektiği için şekerlenme olabiliyor. Böyle durumlarda baklavanız hem şekerleniyor hem de hamurlaşıyor.
Baklavanızın şerbeti çok fazla kıvamlı ya da kıvamı daha suluysa bekledikçe şekerleniyor ve lezzeti kayboluyor. Bird diğer sebep ise sıcaklık. Baklavanın da şerbetin de sıcak olması gerekir ki baklava şerbetini güzelce çeksin, daha uzun süre dayansın ve şekerlenmesin.
Baklavanın şekerlenmemesi için yufkaların taze ve incecik olmasına özen gösterin. Şerbetini hazırlarken tüm şekerin erimesine dikkat edin. Çok sıvı ya da çok koyu kıvamlı bir şerbet değil, kıvamlı bir şerbet hazırlayın. Şerbetin içerisine limon tuzu ya da limon ilave edin. Bu şekilde Baklavanın şekerlenmesini de angelemiş olursunuz. Glikoz şurubu içeren ürünler kullanmayın. Glikoz şurubu ile yapılmış şerbetli tatlılar çabuk şekerlenir. Şekerlenmesini önlemek için baklavanızı hava almayacak bir şekilde ılık bir ortamda muhafaza edin. Dolapta ya da çok sıcak bir ortamda saklarsanız baklavanız şekerlenir.
Baklava şekerlenirse ne yapılır?
O binbir emekle hazırladığınız ya da büyük bir hevesle dışarıdan aldığınız baklavalar şekerlendi diyelim. Bu durumda onu kurtarmak için birkaç yöntem var. Baklavanız yukarıda saydığımız herhangi bir nedenden ötürü şekerlendiyse; büyükçe bir tepsinin yarısına kadar ılık su doldurun. Baklavanızı bir borcamın ya da daha küçük bir tepsinin içerisine alın. Su dolu tepsiye oturtun ve içine su almamasına özen godess. Bekledikçe suyun ısısıyla şekerler eriyecektir ve baklavanız yeniden eski haline gelectir.
Tatlı şerbeti sıcak mı dökülür soğuk mu?
Eğer tatlı sıcaksa, şerbeti soğuk kullanmalısınız. İkisi sıcak olduğunda, tatlınız hamur olabilir. İkisinin de soğuk olma durumunda, şerbetiniz çekmez. Bunun yanında, baklava gibi tatlılarda, tatlı güzel pişerse hem şerbet hem de baklava sıcakken dökülür.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Sherbet Icin Malzemeler
4 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Sherbet Yapılışı
Suyu ve şekeri, Tencereye alalım.
Sonra ocağa alıp, şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya birakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra, 15 dakika daha kaynatalım.
Sürenin sonunda, limonu tencereye koyup iyice karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatalım.
Şerbetimiz hazır. Tatlının üzerine dökerken şerbetin hazır olması gerekir. Bu nedenle tatlıya başlamadan önce şerbeti pişirmek hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de tatlınızın tam kıvamında olmasını sağlayacaktır.
Şerbet Yapımının Püf Noktaları
Şerbetin kıvamını yakalaması için kaynadıktan sonra, 15 dakika kadar bir süre daha kaynatarak koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
Yapacağınız tatlıya göre şerbet malzemelerinin miktarında değişiklik yapmanız gerekebilir. Tatlınızın ne kadar şerbet çekebileceğini bilmeniz size avantaj sağlar.
Limon suyu şerbet yapımında önemli bir etkendir. Şerbetin daha sonradan şekerlenmesini Engeller.
Şerbet Tatlıya Sıcak mı, Soğuk mu Dökülür?
Tıpkı şerbet malzemeleri gibi şerbetin sıcak ya da soğuk olması da tatlının çeşidine bağlıdır. Ancak genelde biri sıcaksa, çekmesi için diğerinin de soğuk olması gerekir. Eğer tatlı sıcaksa, şerbeti soğuk kullanmalısınız. İkisi sıcak olduğunda, tatlınız hamur olabilir. İkisinin de soğuk olma durumunda, şerbetiniz çekmez. Bunun yanında, Baklava gibi tatlılarda, tatlı güzel pişerse hem şerbet hem de Baklava sıcakken dökülür.
Baklava yapmanın püf noktaları nelerdir?
İşin püf noktası iyi tozan buğday veya mısır nişastası ile açılmasıdır. Baklava bezeleri açılırken önce aralarına bol nişasta serpilmeli ancak genişletilip yufka şeklinde açılacağı zaman sadece hamurun ihtiyacı kadar nişasta serpilmelidir.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Türkiye’de ise baklava denilince ilk akla gelen şehir, gurme şehrimiz Gaziantep’tir. Gaziantep gerek kullanılan malzemeler gerekse ustaları ile baklava konusunda rüştünü ispat etmiştir. Gaziantep’te Baklavanın bu derece güzel olmasının sebebi ise yörenin suyundan havasından kullanılan fıstığın aromasına dek her şeyiyle bir bütün olmasına bağlıdır. Yani Baklavanın hası Gaziantep’tedir şefim.
İyi Bir Baklavanın Püf Noktaları
Ev yapımı baklava kaç kat olur?
40 kat yufka diye bir gelenek vardır baklava yapımında. Bunun için yufkaların aynı incelikte olması gerekir ancak aynı boyutta olması şart değildir. Parçalı olarak da atılır yufkalar tepsiye. Evlerde yapılanları 7’li ya da 14’lü de olur, olabilir.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Pek çoğunuz yollara düştü, soluğu ailesinin yanında aldı. Sevdikleriyle bir arada olacağı kısa tatilini en iyi şekilde, tatlı tatlı planladı. Tatli ya! Bayram demek, hele hele “Şeker Bayramı” demek adından da anlaşıldığı üzere tatlı demek. Aile fertlerinin neredeyse tamamının doldurduğu geniş sofralar demli sohbetlerin yanı sıra tatlıya da doyacak, günün yıldızı bir gelenek olan şerbetli tatlılar olacak demek.
Şerbetli tatlı demişken baklavanın ayrı bir yeri vardır kendi grubunda. Hatta “Baklava > Diğer Şerbetli Tatlılar” demek doğru olabilir. Anneanne ve babaannelerimizin tarifini ezbere bildiği, günler öncesinden hazırlıklarına başlanan, kat kat açılan yufkaları uğruna konu komşu toplaşılan baklavanın püf noktaları nelerdir?
Hamur hazırlığı, yufkasının inceliği, iç malzemesi, tereyağının ısısı ve kıvamı, şerbet hazırlığı derken pek çok aşaması vardır onun. Bir noktada yapılan küçük bir hata tüm tatlının keyfini kaçırabilir, tatlı yeme isteğinizi uzaklara götürebilir. Bu nedenle adım adım ilerlemekte ve sabırlı olmakta yarar var.
Hazırsanız başlıyoruz. Baklavanın emek dolu büyülü dünyasına hoş Geldiniz.
Sir perdesi aralanıyor bu bayram: Baklava hamuru nasıl hazırlanır?
Ev yapımı Baklava dediysek bir kere arkasına tutulan yazının okunur olduğu o Baklava yufkaları da tek tek elde açılacak demektir. Yok öyle marketten satın alınan hazır Baklava yufkalarını kullanmak. Yalanci Baklava o. Biz gerçeğini hazırlayacağız bu bayram.
Şunu söylemeden geçmeyelim: Baklava hamuru hazırlamak ve doğru şekilde açmak bir sanat, bir gelenektir. Defalarca denemek, yanılmak ve çekirdekten yetişmek bu işin harcında vardır. Olması gereken de budur. İşin profesyonelleri olan baklava ustaları karşısında saygıyla eğilip iyi bir baklavanın püf noktaları üzerinden geçelim. Geçelim ki mümkün olduğunca az hata yapıp kusursuza yakın ev yapımı baklavalar hazırlayabilelim.
İşin sırrı unda. Baklava hamuru sert bugday unundan hazırlanacak. Evet yoğrulması daha zor olacak belki, çabucak katılaşacak hamur ama esnete esnete, dinlene dinlene dikkatli bir şekilde açılacak.
Tariflere sadık kalmak esas olsa da kullandığınız unun üçte birinden çok az miktarda su, tuz ve ortalama üç adet yumurtayla tutulacak hamur. İçten dışa doğru yoğrulacak. Mümkunse mermer bir tezgah ya da düz tahta bir zemin üzerinde yapılacak bu islem.
Babaannelerinizin yer sofralarını hatırlayın. Malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat edilecek. Yoğurma sırasında eller arada ıslatılacak ve hamurun kurumasına izin verilmeyecek.
Avuç içiyle bastırıp ileri geri hareketlerle uzunlamasına yoğrulan hamur, ortaya doğru katlanıp üzerine nemli bir bez kapatıldıktan sonra dinlenecek bir tur. Yaklaşık 15-20 Dakika. Please me? Hayır.
Dinlenen hamur yeniden ele alınacak, iki elin avuç içleriyle bastıra bastıra, özlene özlene yeniden açılacak. Katlanacak, hop üzerine nemli bir bez atılıp aynı süre zarfında yeniden dinlenmeye alınacak.
Hatta bu islem sabır ve alın teriyle iki kez daha yapılacak. Anladınız mı şimdi anlı şanlı, çekirdekten yetişme baklava ustalarının değerini? Böyle elde edilir profesyonel bir baklava hamuru, siz evlerinizde sadece bir ya da iki kez dinlendirseniz de imalathanelerde bu islemler uygulanır. İnce bir silindir halini alan hamur iki parmak kalınlığında eşit bezelere ayrılır. Böylelikle mayasız ve kabartma tozsuz bir hamurun piştiğinde kat kat kabardığına şahit olunur.
İşte o büyülü dakikalar: Baklava yufkası nasıl açılır?
Tec beet bu aşamada değerlidir, ak koyun kara koyun kendini belli eder. Eciş bücüş yufkalar havada ucuşur ilk seferde, alın teriyle açılan yufkalar delinir ama unutmayın böyle böyle yol alınır.
Sağ kolunuz buğday nişastası bu aşamada, önceden alın onu yamacınıza. Mısır nişastasını izne çıkarın, onu muhallebi tarifinde kullanırsınız. Sıkmayın onu, puf puf dursun yanınızda. Temiz ve sık killı bir mutfak fırçası bulundurun. 3-2-1, derin bir nefes alın (Verin tabii onu dışarı, dikkat nişastalar uçuşmasın, temizlik de tarife dahildir. Saygılar).
Dinlendirdiğiniz hamur bezelerini hafifçe nişastalayın. Bu arada nişastayı hamurların üzerine pufkurur gibi serpin. Yani nasıl anlatsak, avuç içinize sıkmadan aldığınız nişasta elinizden kaçsın ve toz bulutu gibi ipeksi bir şekilde süzülsün. Öbek öbek düşüp benek benek kalmasın hamurların üzerinde. Ha oldu da böyle bir iş kazası yaşadınız. Hemen yüz fırça darbesi. Fazla nişastalar kenara.
Evet nerede kalmıştık. Hamur bezelerini tezgah üzerinde avuç içinizde yuvarlayarak döndürün. Sonrasında hafifçe bastırın onları, her Birine aynı işlemi tek tek uygulayın. Kenarlarda kalan nişastaları fırça yardımıyla temizleyip üst üste dizin. Hafif nemli bir bez ve sevginizle kuşatıp 15-20 dakika kadar dinlendirin.
Sonrasında merdane ile teker teker, ağırlıklı olarak kenar kısımlarına bastıra bastıra bir tabak büyüklüğünde açın. Üzerlerine nişasta serpin, fazlasını alın. 8’erli, 10’lu gruplar halinde üst üste istifleyin. Nemli bir bez kapatıp 30-45 dakika arasında dinlendirin. Dinlenecek açılacak, dinlenecek açılacak.
Ustalık kısmı vakti, duydunuz zilin sesini. Dinlenen ve belli bir büyüklüğe gelene kadar açılan hamurlar tek tek alınır tezgaha, üzeri yeterince nişastalanır. Avuç içiyle uç kısımlara bastıra bastıra yassılaştırılır hamur. Daha sonra merdane yardımıyla ince değil maksimum düzeyde, olabildiğine incecik açılır (kopya vermek gerekirse; hamurlar yırtılmayacak ve arkasına bir gazete sayfası tutulduğunda yazı okunacak, kolaylıklar dileyelim).
Sıra oklavada, merdane kenarda şimdi. Hazırlanan yufkaları tek tek oklavaya sarın sonra. Aralarını nişastalayın. Oklavayı iki kenarından tutup tezgah üzerinde silindir gibi ileri geri hareketlerle yuvarlayın. Teker teker tezgaha serip nişasta püskürtün üzerlerine. Sonra bir çırpıda oklava sarıp tezgah üzerinde ileri geri hareketlerle büyütün yufkaları. Bu islemi iki kez daha tekrarlayın. Her sarışta en alttaki üç yufkayı en üste getirerek yufkaların hepsinin aynı incelikte olmasını sağlayın. Böylelikle çapı 100 cm.’i bulan gazete kağıdı inceliğinde yufkalar elde edin.
Dediğimiz gibi amaç işin inceliğini ve profesyonel bakış açısını öğrenmek. Bir Baklava ustası değilsiniz, değiliz. Evinizde Baklava hazırlarken açabildiğiniz kadar ince açın yufkaları, tepsiye yerleştirme aşamasında okuyacaksınız yeter ki ince olsunlar parça parça da dizilirler, hiç sorun değil. Ayrıca profesyonelce açılmış yufkalara nazaran daha kalın açılmış ev yapımı yufakalar için de şerbet püfü paylaşacağız. Panic Yok.
Şerbetli tatlıda kullanılan yağ daha da önemli: Duymayanlar sade yağ ile tanışsın
Sade yağ denilen aslında tereyağ. Ama nasıl tereyağı? Görmüş ve geçirmiş, ne istediğini bilen, kusursuz bir yağ diyebiliriz onun için. Kısık ateşte eritilen tereyağın yüzeyine çıkan ayran ya da süt köpüğü denilen (aslında adı “kazein” olan) beyaz kısımları itinayla alınır. Bunlar cöptür. Altın sarısı renkte berrak bir yağ kalır geriye. Aslında esas olarak pilavdan tatlıya bu yağ kullanılmalıdır mutfaklarda, sağlık için daha yararlıdır. Mideniz yanmaz sonrasinda.
Mümkünse kalitesinden emin olunan koyun ve keçi sütünden elde edilen yayla tereyağı seçilecek, kullanılacak yağ ne çok kaynar ne de soğuk olacak yufka katlarıyla buluştuğunda. Ince ince serpiştirilecek yufkalara, bir fırça yardımıyla silkelenecek. Bir tepsi Baklava yapımında ortalama 250-300 grams Kullanılacak (Yaz bunları bir kenara ayrıca, iyice kazınsın akla).
Sade yağ kullanılmazsa baklava yapımında, dikkat edin küçük siyah tanecikler oluşur yufka katları üzerinde. Acı bir tat kalır damakta. O beyaz sut köpükleri pişirme esnasında yanar çünkü yufkalar üzerine yapışır kalır. Bu kadar emek olan bir tatlıda kıymayın ona, az daha sıkın dişinizi. Hayal edin o tazecik baklavanın “hışşş” sesini.
İç harçta malzeme seçimi: Baklavaya adını verecek iç harç kalite kokacak
Fıstıklı, cevizli, findıklı. Hatta üçlü Baklava. Malzemeden kaçıp kaçak kat çıkmak yok öyle. Fıstıklı diye kurutulmuş bezelye kullanan işletmeleri anmıyoruz Galle. Baklava dediğin mis gibi yayla tereyağı kokacak, fıstığı baştan çıkaracak.
Antep, Mardin ve Urfa yöresinden mevsiminde toplanmış kendi küçük, marifeti büyük ve içi yemyeşil boz fıstık tercih edilecek. Ceviz taze ve sut cevizi olacak. Fındık en irisinden ve file. Fındık demişken akla düştü bir “Sütlü Nuriye”. Neyse efendim, fıstık ve ceviz içi iri çekilecek. BOL BOL kullanılacak. Ara kat pıtır pıtır serpiştirilen fıstık içleriyle kaplanacak.
Bu yüzdendir ki dışarıdan aldığınız sağlığınızı duşünen Baklavanın kilogram fiyatı pahalı olacak.
Toparlanıyoruz: Onca malzemenin bir araya gelmesi de bir sanat
Şimdi hızlıca bir toparlarsak ne yaptık biz? Baklavalik sarı, sert bugday unu kullandık. Yumurta ekledik hamura kolay açılsın ve yırtılmasın diye yufkalar. Bugday nişastası neydi? En sevdiğimizdi. Serptik onu yufkalara, dinlendirdik. Açtıkça açtık onları, olabilecekleri maksimum incelikte hem de. Kaliteli iç malzeme seçtik, yöresinde ve mevsiminde toplanmış. Tereyağını sade yağ haline getirdik. Bu Arada Saatler Ilerledi, Bayrama az Kaldı. Vallahi superiz. Sıra Geldi Fırına Gidecek bu kompozisyonun sonuç bölümünü yazmaya. Şerbet hazırlığı da işin imzası.
40 kat yufka diye bir gelenek vardır baklava yapımında. Bunun için yufkaların aynı incelikte olması gerekir ancak aynı boyutta olması şart değildir. Parçalı olarak da atılır yufkalar tepsiye. Evlerde yapılanları 7’li ya da 14’lü de olur, olabilir. Kaçmayın hemen. Burada önemli bir püf nokta var. Hazır mısınız?
Tereyağıyla yağlanmış ortalama 40 cm. capinda ya da 30×40 cm. dikdörtgen bir tepsi alınır ortaya. İncecik açılmış, fazla nişastası alınmış yufkalar bir bir atılır tepsiye. Puf geliyor, sıkı durun. Yufka aralarına bir fırça yardımıyla sade yağ serpilir, (fırçayı yağlayıp tepsinin üzerinde silkelemeniz yeter) yufkalar öyle bir atılır ki araya hava girer. Üzerine bastırılmaz. Kat aralarına giren hava ve tereyağ baklavanın pişirme esnasında kat kat ayrılmasını çıtır çıtır olmasını sağlar.
Ortalama 15 kat yufka serilir. Sonrasında araya bolca iç malzeme gelir. Öyle ki altta kalan yufkalar gözükmez. Sonra aynı havalı ve yağlı teknikle yine serilir bir 15 kat yufka. Diyorsunuz ki kaldi 10 kat yufka. O en muntazam şekilde açılmış yufkalar daha bir itinalı serilir tepsiye, kapak görevi görür. Tüm lezzeti sarar, ismine “nişan yufkası” derler.
Yufkaların tepsi dışına taşan kenar kısımları keskin bir biçak yardımıyla tepsinin alt kısmına doğru yedirilir dikkatli bir şekilde. Tepsi hafif sallana sallana kesilir o kırk kat yufka, dilimlenir baklava. Sade yağ gezdirilir üzerine bolca, yağ kaynar değil ama sıcak olmalıdır, onu belirtmiştik. Önceden ısıtılmış 160 derece taş fırında 40-45 dakika kadar pişirilir. Ustasının elinden böyle yapılır tepsi tepsi baklava.
Evde hazır yufka ile baklava nasıl yapılır?
Isınan yağı hazır yufkadan burma baklavanın üzerine azar azar dökün. Hazır yufkadan burma baklavayı önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika). Pişen hazır yufkadan burma baklavayı fırından çıkartın. 8 dakika kadar soğumaya bırakın.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Hazır yufkadan burma baklava yapımı için; öncelikle şerbetini hazırlayın. Şerbeti için; Bir tencereye 2 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şeker koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Eğer bu sırada karıştırmayı yapmazsanız şerbetiniz daha çabuk şekerlenir. Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra çeyrek limon suyunu ekleyip, altını kısın. Tam 15 dakika kaynatın. Şerbetiniz kaynadıktan sonra ocaktan alıp, ılımaya birakın.
Hazır yufkadan büzme baklavanın şerbetini hazırladıktan sonra bir kaba yeteri miktarda orta kıvamda dövülmüş ceviz koyun. Ardından küçük bir tavada yaklaşık 170 gr kadar tereyağı eritin.
Daha sonra 1 adet baklavalık yufka alıp, tezgah üzerine koyun. Üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağından sürün. Yufkanın alt kısmından 2 parmak içeri doğru katlayın. Yufkanın üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin. Olabildiğince ince bir oklava ile yavaş yavaş sarın. Oklava yerine ince uzun bir çubukta tercih edebilirsiniz. Oklavaya sardıktan sonra iki eliniz ile yufkayı büzün. Oklavadan yavaşça çıkarın. Bu aşamada yufkayı oklavadan yavaşça ve dikkatlice çıkartın. Hafif yağlanmış fırın tepsisi içine koyun. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrar edin.
Daha sonra kalan tereyağı ocak üzerine koyup, iyice ısıtın. Isınan yağı hazır yufkadan burma baklavanın üzerine azar azar dökun.
Hazır yufkadan burma baklavayı önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika). Pişen hazır yufkadan burma baklavayı fırından çıkartın. 8 dakika kadar soğumaya birakın. Ardından biçak ya da spatula yardımı ile burma baklavayı küçük dilimler halinde kesin. Daha sonra hazır yufkadan burma baklavanın üzerine ılıyan şerbeti azar azar dökun. Bu şekilde 20-25 dakika dinlenmeye birakın.
Hazırladığınız hazır yufkadan burma baklavayı servis edebilirsiniz. Hazır yufkadan burma baklava büzme baklava ve oklava baklava denmektedir. Oklava baklavası olarak da isimlendirilen bu baklavayı yaparken, ne kadar ince oklava kullanırsanız, o kadar lezzetli bir baklava elde edersiniz.
Hazır Yufkadan Burma Baklava Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?
Bu tarifi hazırlamak için toplamda 65 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 35 dakikası hazırlık, 30 dakikası da pişirme süresidir. Rates vermiş olduğumuz malzemeler 15 kişilik hazır yufkadan burma baklava içindir.
Afiyet olsun.
Videolu Tariferimiz de Harika! Aşağıdan Hemen İzleyebilirsiniz:
Baklava nasıl yapılır kısa?
Baklava Tarifi Nasıl Yapılır? Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir. cevizler rondodan geçirilir yapılan hamur dört parçaya bölünür ve her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarılır. ceviz büyüklüğündeki bezeler üzerilerine nişasta dökülerek büyütülür.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Kolay ev Baklavası Tarifi için tıklayın
4 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz. 9 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 800.000’den fazla denmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Baklava Tarifi 05/21/2009 20:35 tarihinde yayınlandı. Bu sayfa 25.03.2012 22:15 tarihinde güncellendi.
EV BAKLAVASI – BAYRAMA ÖZEL OKTAY USTA FARKIYLA
See some more details on the topic ev baklavası tarifi oktay usta here:
Cevizli Ev Baklavası Tarifi | Oktay Ustam İlk Yemek Tarifleri …
Keskin bir bıçakla baklavamızı dilimliyoruz. Tereyağını tavaya alıyoruz. Ocağa alıp, eritiyoruz. Dilimlediğimiz baklavanın üzerine tereyağını kaşıkla gezdirerek …
Source: www.oktayustam.com
Date Published: 10/25/2021
View: 4002
Cevizli Ev Baklavası – Oktay Usta Yemek Tarifleri
Cevizli Ev Baklavası Eskilerde Ananelerimiz, babaannelerimiz yapardı. Şimdilerde bayramlarda hazır … Bayramdan bir gün önce kendimce evde baklava açıyorum.
Source: www.yemektarifleri.org
Date Published: 6/11/2021
View: 1383
Oktay Usta’dan Cevizli Ev Baklavası Tarifi – Okubak.com
Cevizlerimizi parçalayıcıdan geçiriyoruz ve 45 bezeye bölüp 15,15,15 nişasta ile tabak büyüklüğünde açıp üst üste koyuyoruz. Toplamda 45 kat …
Source: www.okubak.com
Date Published: 4/19/2022
View: 8276
Kolay Ev Baklavası Tarifi
gayet güzel ve yapımı da çok kolay bir baklava ilk denememdi oldukça başarılı oldu 👍
Ayşegül Üçok Çeliktaş
Kıyır Kıyır Kolay Ev Baklavası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Milli tatlımız baklavanın your çeşidini ayrı seviyor, cevizli ya da fıstıklı olsun, ondan asla vazgeçemiyoruz. Baklava denilince başrolü kimseye kaptırmayacak olan tek baklava ise şöyle şerbeti tam kıvamında incecik açılmış, bol cevizli kıyır kıyır bir ev baklavasıdır.
Bu kolay ev baklavası tarifinde baklava hamurunun yapımından şerbetinin hazırlanışına ihr şeyi tek tek anlatıyor, yerken ağızda kıyır kıyır bir tat bırakan ev baklavası tarifimizle tatlı tarify bir
Bayramları daha da çok sevmemizi sağlayan, anneannelerimizin, babaannelerimizin özenle yaptıkları ev baklavalarını şimdi gelin bir de beraber yapalım. Ev Baklavasının yapılışı sandığınızdan da kolay aslında. En güzel ziyaretlerimizin baş tacı olan, tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye yaptığımız bu güzelliklerin yanına isterseniz demini almış tavşan kanı bir çay yaparsınız, isterseniz de en köpüklüs. Tercih tabii ki sizin. O zaman kollar sıvansın, biraz isimiz var ama sonuç herkesi çok mutlu edecek, buna eminiz. Afiyet, bal, şeker olsun.
Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?
Altın Su Baklava Şerbetinin Gizli Püf Noktaları
Kökeni Orta Asya Türklerine dayanan Baklava, bugünkü şeklini Topkapı Sarayı’ında alır. Padişah sofralarına yaraşan bu tatlı, o zamanlarda sadece Ramazan Bayramlarında yapılsa da günümüzde yılın her ayı sofraları taçlandırır. Baklava ve Baklava şerbeti malzemeleri özenle hazır edilir.
Mahir hanımların ellerinden kat kat çıkan baklavaları şerbetiyle buluşturmak son ve en önemli adımdır. Bu adımda başarıya ulaşmak için ise bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Bu yazıda ev Baklava şerbeti nasıl yapılır, Baklava şerbeti nasıl konulur, Baklava şerbeti ne kadar kaynamalı gibi sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.
Baklavanın şerbeti yeterince çekmesi, şerbet dökuldükten sonra hamurlaşmaması için hamurun yoğrulductan sonra 4-5 saat dinlendirilmesi gerekir. Şerbet, şeker ve su olmak üzere iki temel malzemeden oluşur. Baklava şerbeti ölçüleri yapılacak olan tatlının hacmine ve icine katılan diğer malzemelere göre belirlenir.
Ancak çoğu tatlı için Baklava şerbeti su şeker oranı, bire bir olarak ayarlanır. Yani bir bardak su konulacaksa, bir bardak da şeker koymanız gerekir. 1 Tepsi Baklava şerbeti nasıl yapılır, diye Baklava şerbet ölçüsü ayarlamak için, önce hamurunda kullandığınız malzeme miktarını doğru hesaplamanız gerekir.
Cevizli Baklava Tarifi (Videolu)
Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır?
Baklavayı açmak kadar baklava şerbetinin yapılışı da büyük bir zanaat gibi gözükse de püf noktalarına dikkat ederseniz kat kat açıp pişirdiğiniz baklavayı altın suyu ile başarıyla buluşturabilirsiniz. Baklava şerbeti ölçüsü bire birdir, yani şeker ve su oranı eşittir. 1 Tepsi Baklava şerbeti için 4 Bardak su 4 Bardak şeker Yeterli Olacaktır.
Baklava şerbeti ölçüsü doğru ayarlandıktan sonra işinizi çok kolay! Baklava şerbeti çeşitleri damak tadına ve Baklava türüne göre biraz değişiklik gösterebilmektedir bunu da unutmayın. Tarifleri birkaç kere yaptıktan sonra en uygun, tam ölçüye ulaşabilirsiniz. Örneğin çikolatalı Baklava yapıyorsanız az şekerli, hafif Baklava şerbeti yapmanız daha uygun olabilir.
Baklava şerbetinin tarifi nasıldır kısaca öğrenmek istiyorsanız kağıdınızı kaleminizi hazırlayın, bu yol gösterici tarif ye zaman işinize yarayacaktır! Sizi yarı yolda birakmayacak Baklava şerbeti yapımı adım adım şöyledir:
Tencere ocağa konulur.
Evde Baklava şerbeti hazırlanırken bir tepsi Baklava için 4 bardak şeker ve 4 bardak su hazırlanır.
hazırlanır. Oda sıcaklığındaki içme suyu ve şeker tencereye eklenir.
Bu karışım şeker eriyene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştırılır.
Ocak orta ateşte açılır.
Şerbet kaynamaya başlayınca ocak kısılır ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15 – 20 dakika kaynatılır.
– kaynatılır. Ocaktan almadan hemen önce 4-5 damla limon suyu eklenir.
Diğer tatlılar için:
Baklava şerbetinde şeker ve su ölçüsü bire bir (yani aynı) olmalı,
Un bazlı hamur tatlıları için şeker oranı sudan fazla,
İrmikli tatlılar için ise irmiğin yeterince şişebilmesi için su oranının daha fazla olması gerekir.
Baklava Serbeti (2 Fırın Tepsisi İçin)
Baklava Şerbeti Nasıl Dökülür?
Baklavanızı binbir emekle kat kat açıp özenle kestiniz, daha sonra nar gibi kızarıncaya dek ağır ağır pişirdiniz. Şimdi sıra bir diğer criticism Bölümde. Öncelikle en sık yöneltilen bir soruyu yanıtlayalım:
Baklava şerbeti nasıl dökülür sıcak mı soğuk mu?
Baklava hazırlığına önce şerbet kaynatılarak başlanır; şerbet hazır olunca soğumaya birakılır ve baklavanın yufkalarını açmaya geçilir.
Fırında pişirilen ve üzeri kızaran Baklava fırından çıkarılınca, soğumuş şerbet dökülür.
Baklava şerbeti nasıl dökülür soğuk mu sorusunun yanıtı kısaca şu şekildedir: Baklava sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.
Baklava şerbeti nasıl verilir, şerbet nasıl dökülür?
Şerbeti directly tencereden dökmek yerine kepçe kullanarak yavaş yavaş dökebilirsiniz.
Şerbetin tatlıya eşit bir şekilde yayılmasına dikkat etmelisiniz. In köşelerden ortalara, tüm dilimlere şerbet gelecek şekilde kepçeyi gezdirebilirsiniz.
Baklava şerbeti nasıl atılır sorusuna cevaben ustaların tarif videolarına göz atarak yılların tecrübesinden de faydalanabilirsiniz.
sorusuna cevaben ustaların tariff videolarına göz atarak yılların tecrübesinden de faydalanabilirsiniz. Şerbeti döktükten sonra tepsinin üzerini kısmen kapatarak tatlının demlenmesini, şerbeti iyice çekmesini sağlayabilirsiniz.
Bu aşamada Baklava tepsisinin üzerini temiz bir bez veya örtüyle kapatıp fırında, kilerde, ısı ve ışık almayan temiz bir rafta saklayabilirsiniz.
Eğer şerbetlenmiş baklavayı buzdolabında saklarsanız tatlınız şekerlenir.
Baklava şerbeti az gelirse tekrar şerbet hazırlayarak ilave yapabilirsiniz ama ekstra şerbette su oranını azaltmanız iyi olacaktır.
Kibrıs Tatlısı Tarifi (Videolu)
Baklava Şerbeti Ne Zaman Dökülür?
Baklava şerbeti hazırlanışı sonrası en sık merak konusu olan bölüm: Baklava şerbeti sıcak mı dökülür? Baklavanın şerbeti ne zaman dökülür?
Baklava şerbeti dökümü işlemine başlamadan önce yaptığınız tatlının çeşidine brat şerbetin veya tatlının sıcak ya da soğuk olmasına dikkat etmek lazımdır. Hamurlu, yufkalı ya da mayalı hamurlu tatlılar için şerbetleme işlemi farklıdır:
Baklava şerbeti sıcak mi soğuk mu dökülür sorusunun cevabında baklavanın soğuk şerbetinin sıcak olması gerekir. Böylece kıtır kıtır bir baklava elde edebilirsiniz.
sorusunun cevabında Böylece kıtır kıtır bir baklava elde edebilirsiniz. Eğer sıcak baklavanın üzerine sıcak şerbet dökerseniz baklava gereğinden fazla yumuşak olur.
Diğer durumda Baklava epey ılıyınca yani sıcağını kaybedince üzerine soğuk şerbet dökerseniz bu kez de şerbeti çekmeyecektir.
Baklava şerbeti ayarı tam bu noktada ayarlanır ve lezzet belirlenir.
Baklava yenirken ilk katmanlardan geçmiş olmasına özen göstermelisiniz.
Gelelim diğer tatlılara:
Hamurlu Tatlılar İçin: Kalburabastı, şekerpare vb. hamurlu tatlılarda şerbet sıcak olur ve tatlı fırından çıkar çıkmaz şerbet dökülür. Hamurlu tatlılar daha sert bir dokuya sahip oldukları için yufkalı, tek tek açılan tatlılara oranla daha zor şerbet çeker. Bu yüzden you iki malzeme de sıcak olmalıdır. 1 gece bu şekilde dinlenen tatlılar da şerbetini iyice çekmiş olur.
Kalburabastı, şekerpare vb. hamurlu tatlılarda Hamurlu tatlılar daha sert bir dokuya sahip oldukları için yufkalı, tek tek açılan tatlılara oranla daha zor şerbet çeker. Bu yüzden you iki malzeme de sıcak olmalıdır. 1 gece bu şekilde dinlenen tatlılar da şerbetini iyice çekmiş olur. Her katı tek tek açılan tatlı çeşitlerinde şerbet ocaktan alınarak ılık kıvama getirilir ve sıcak tatlıya ılık şerbet dökülür. Bu durumlarda şerbeti bekletme süresi oda sıcaklığına bağlı olarak değişir. Şerbetin ılık kıvama gelmesi yazin 15-20 dakika sürerken kışın 10 dakikada istenilen sıcaklığa ulaşacaktır. Buna bağlı olarak şerbeti hazırlama süresi hesaplanıp tatlıyı pişirmeden önce şerbeti pişirmekte yarar vardır.
Baklava Şerbeti Kıvamı Nasıl Olmalıdır?
Şerbetin olup olmadığını anlamak için bir kaşığa şerbetten alın ve biraz yukarıdan tencerenin içine geri dökun.
Baklava şerbeti nasıl olmalı sorunuzun net cevabı: Eğer şerbet ip gibi çizgi halinde dökülüyorsa olmuş demektir.
sorunuzun net cevabı: Damla damla akiyorsa şerbetiniz henüz tam yoğunlaşmamış demektir, birkaç dakika daha kaynatabilirsiniz.
! Hazırladığınız şerbet çok sulu -yani az pişmiş- olursa: Tatlının tadı lezzetli olmaz, damağınızda şerbetli sos yerine sulu bir aroma kalır. !
! Şerbeti çok pişirip kıvamını yoğunlaştırırsanız: Tatlının şerbeti çekmesi çok zaman alır veya tam olarak çekmez. !
Bunun dışında her tatlı için hazırlanan şerbetin kıvamı ve ısısı farklıdır:
Mesela şekerpare, kalburabastı, revani gibi hamurlu tatlılarda şerbetin kaynar ve ince kıvamlı olması gerekir. Böylece hamur bazlı tatlının şerbeti kolayca çekmesi mümkun olur.
olması gerekir. Böylece Lokma, tulumba gibi mayalı hamurdan yapılan tatlılarda şerbetin çok ince olmaması gerekir.
Burgu Baklava gibi tek tek açılan gevrek tatlılarda şerbetin ılık, tatlının soğuk olması lazımdır. Böylece tatlının gevrekliği korunmuş olur.
Antep Baklavasi Yaparken; Baklava şerbeti nasıl yapılır Güllüoğlu sorularının cevabı olarak hem tatlının hem de şerbetinin sıcak olması gerekir.
Baklava Şerbeti Nasıl ve Ne Kadar Kaynatılır?
Baklava şerbeti nasıl kaynatılır diyorsanız öncelikle süreye ve ateşin yoğunluğuna dikkat etmeniz gerektiğini söyleyebiliriz.
diyorsanız öncelikle süreye ve ateşin yoğunluğuna dikkat etmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Şeker suda eridikten yani şerbet kaynamaya başladıktan sonra kıvama gelmesi için kısık ateşte ortalama 20 dakika kaynatılır ve ara sıra kaşık testi yapılarak kıvamı kontrol edilir.
kaynatılır ve ara sıra kaşık testi yapılarak kıvamı kontrol edilir. Baklava şerbeti kaç dakikada kaynar sorusunun cevabi birkaç dakikalık oynama yapabilir.
sorusunun cevabı birkaç dakikalık oynama yapabilir. Bu süre ateşin harı ve malzemenin oranına göre değişiklik gösterir.
Bu noktada baklava şerbeti kaç dakika kaynatılır sorusunun net cevabını bir kaç denemeden sonra kendiniz belirlemiş olursunuz.
Baklava şerbeti kıvamı kaşık testi ile anlaşılır. Kaşığa biraz Baklava şerbeti alınır ve yavaşça dökülür.
Baklava şerbeti olduğu nasıl anlaşılır, isin püf noktası nedir mi diyorsunuz?
Dökülürken kaşıktan damla damla değil, ip gibi aralıksız akıyorsa şerbet olmuş demektir, tebrikler.
Revani Tarifi (Videolu)
Baklava Şerbeti Neden Şekerlenir?
Tatlınızın şekerlenmesi sağlıklı şeker kullandığınızın işaretidir.
Hazır satılan tatlılarda şekerlenme olmaz. Çünku glikoz şurubu kullanılır.
Bu şurup şekerlenmez ama sağlığa oldukça zararlıdır.
Ayrica:
Baklavanız şekerlendiyse kaynarken içine limon suyu eklememiş,
Şeker suda iyice çözünmeden şerbeti pişirmeye başlamış olabilirsiniz.
Şerbetli tatlıları buzdolabında saklamak da şekerlenmeye sebep olabilir.
Tepside Kadayıf Tatlısı Tarifi (Videolu)
Baklava Şerbetinin Şekerlenmemesi İçin Ne Yapılır?
Baklavanın şerbetinin şekerlenmemesi için Baklava şerbeti kaynama aşamasına geçtiğinde limon suyu ya da limon tuzu ekleyebilirsiniz.
ekleyebilirsiniz. Ayrıca suya şekeri ekledikten sonra şeker eriyene kadar karıştırıp sonrasında ocağın altını yakarsanız tatlınız şekerlenmez.
Bu işlemleri yapmayı unutur ve tatlınız şekerlenirse, üzülmeyin. Şekerlenme oranı az ise tatlınızı bir tavaya koyarak hafifçe ısıtırsanız hem şeker çözülecek hem de tatlınız tazelenir.
Şekerlenme oranı yüksek ise bire bir ölçü ile hazırlanan şerbeti tatlı üzerinde gezdirmeniz yeterli olur.
Baklava Şerbetini Çekmedi Mi?
Tatlının hamuru katı olmuş,
Gereğinden fazla ya da az un kullanılmış,
Şerbetin ya da tatlının sıcak ya da soğuk olması ilkesine bağlı kalınmamış,
Tatlı yeteri kadar pişmemiş,
Şerbetin kıvamı koyu veya fazla sulu olmuş olabilir.
Bunun için çözüm:
Şerbetini çekmeyen tatlıları fırının düşük ayarında biraz ısıtarak şerbeti daha çok çekmesine yardımcı olabilirsiniz.
Hazır Baklava Şerbeti Fiyatı Ne Kadar?
Verilen püf noktalarını defalarca denedim ama baklava şerbeti nasıl ayarlanır bir türlü tutturamıyorum diyorsanız, birçok firmanın hazır şerbetleri bulunmaktadır.
Gerek ev tipi gerek endüstriyel olarak satılan hazır şerbetlerin; tatlı şerbeti, kızartma tatlıları şerbetleri, dondurma şurupları gibi çeşitleri vardır.
%100 pancar şekerinden üretilen bu şerbetler GDO içermez.
El değmeden üretilip litrelik teneke kutularda satışa sunulur.
Şerbetler, 23-25 kg için 240-350 TL arasında değişen fiyatlarda bulunabilir.
Ev yapımı hamur tatlılarında ve sütlü tatlılarda kullanılabilir.
Zihninizde bu tür hazır baklava şerbeti ne kadar kaynatılır gibi sorular oluşabilir. Şerbetin soğuk olması gereken durumlarda soğuk olarak, sıcak olması gereken durumlarda ise ısıtılarak kullanılır.
Baklava şerbeti fiyatı markaya ve miktara göre değişkenlik gösterebilmektedir.
Cevizli Un Helvası (Videolu)
Ev Yapımı 10 Muhteşem Şerbetli Tatlı Tarifi
1) İlk Kez Deeyecekler İçin: Cevizli Pratik Ev Baklavası
Bir seferde on katı birden sadece tabak büyüklüğünde açmanızın kafi geleceği pratiklikte olan bu tarif, tadıyla 40 katlı ev baklavalarını aratmaz. Cevizli Pratik Ev Baklavasi
2) Fazla Vaktim Yok Diyenlere: Pratik Buzme Baklava
Son derece pratik olan bu tarifin sırrı ise hazır yufkadan yapılıyor olmasından ileri gelir. Yiyenlerin hazır malzeme kullanıldığını tahmin edemediği bir lezzeti var. Pratik Büzme Baklava
3) Anneanne Eli Degmiş Gibi: Kalburabastı
Kalburabastı tatlısında anneanne ya da babaanne kokusu vardır. Ne zamandır onların yaptığı gibi bir kalburabastı yemedim, onun tarifini bulamıyorum diyorsanız bu tarifi daha önce denemediniz demektir. Kalburabastı (Videolu)
4) Müdavimlerine Ozel: Şekerpare
Pastanelerde yediğim gibi bir şekerpare yapmak istiyorum diyorsanız, yiyen herkesin nereden aldığınızı soracağı bu tatlının tarifini denemelisiniz. Şekerpare Tatlısı (Videolu)
5) Baklava ile Yarışan Bulbul Yuvası
Türk mutfağının efsanevi tatlılarından olan bülbül yuvası tarifinin yapım aşamaları çok kolay olmakla beraber hazır yufka kullanmak istemeyenler için de güzel bir alternatif olabilir. Bulbul Yuvası (Videolu)
6) İrmik Kaymağının Farkı ile: Sobiyet
İçine konulan irmik kaymağı ile diğer şerbetli tatlılardan farkını ortaya koyan şöbiyeti ister hazır yufkadan ister evde kendi hazırladığınız hamur ile yapabilirsiniz. Kolay Sobiyet (Videolu)
7) Şık Sunumuyla Klasikleşen Efsane Lezzet: Dilber Dudağı
Yuvarlak yuvarlak kesilip cevizle doldurularak dudak şekli verilen, adı tadından meşhur olan bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Dilber Dudagi (Videolu)
8) Ev Yapımı Çıtır mi Çıtır Künefe
Hamur açmakla yoğurmakla uğraşamam; ama şerbetli tatlıdan da vazgeçemem diyenler kuenefe tarifine göz atabilirler. Tavada Hatay Usulü Kunefe (Videolu)
9) Kadayif Düşkuenlerine Cevizli Fincan Kadayif
Cevizli tatlı sevenler için kadayıfla cevizi buluşturan bu tariffs gitmeden önce bir püf noktası verelim; kadayıfın katlarını iyice bastırın. Pastanede satılanlardan farkı kalmadığını göreceksiniz. Cevizli Fincan Kadayıf (Videolu)
10) Tadı ve Görüntüsü İştah Açar: Kaymaklı Cevizzade Baklava
Kaymak, ceviz ve Baklava şerbetinin çıtır yufkada birleşimi rakipsiz bir baklavaya dönüştü! İftar sofralarına, özel davetlere çok yakışacak bu özel tarifi kaçırmak istemezsiniz… Kaymaklı Cevizzade Baklava (Videolu)
Tamamı denmiş, birebir ölçülü, details baklava tarifleri ve şerbetli tatlılar için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Baklava Şekilleri: En Leziz 21 Değişik Tariff
Hazır Baklava Yufkasından Şerbetli Tatlı Tarifleri
Hangi Baklava Kaç Kalori? Bir Dilim Baklava Kaç Kalori?
Karaköy Güllüoğlu Baklava Fiyatları – Damak Çatlatan Lezzet!
Koçak Baklava Fiyat Listesi – Altın Değerinde Geleneksel Lezzet
4 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz. 9 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 800.000’den fazla denmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Related searches to ev baklavası tarifi oktay usta
Information related to the topic ev baklavası tarifi oktay usta
Here are the search results of the thread ev baklavası tarifi oktay usta from Bing. You can read more if you want.
You have just come across an article on the topic ev baklavası tarifi oktay usta. If you found this article useful, please share it. Thank you very much.